Uitgelicht - Van slaapkamer tot droomkamer 2.0

Van slaapkamer naar droomkamer 2.0

Vervolg

In mijn vorige blog heb je het ontwerp en de start van de realisatie van onze droomkamer kunnen zien en lezen . In deze blog laat ik het vervolg zien.

Bedombouw

Het sauzen van de slaapkamer hebben we inmiddels achter de rug. Altijd een hele klus😅, maar wel een snel resultaat qua hoe het gaat worden. Terwijl ik aan het sauzen was, heeft Richard de ombouw gemaakt van vurenhouten latten en daarna 🔨’bekleed’ met pallethout.

Bedombouw realisatie
Bedombouw voor achter het hoofdbord.

Muurtje ‘metselen’

Dan kan in nu met het ‘metselen’ beginnen! We hebben steenbehang bij de Praxis besteld, en opgehaald. Ik heb nog 🪣behanglijm voor vliesbehang, dus ik kan aan de slag. Het mooie van vliesbehang is, dat je de wand in moet lijmen en niet het behang zelf, vind ik persoonlijk fijner werken. Je behang scheurt minder snel en je kunt het gewoon ✂️afknippen voor een netter resultaat.

Stenen muurtje 'metselen'
Behangen achter het bed langs.

Pallethout landelijke stijl

Net als veel andere projecten, 🖌️schilder ik het pallethout eerst in antracietgrijs met een verf op waterbasis ( beter voor jezelf en het milieu ). Daarna gaat er een witte verf overheen. Als het geheel 🕜 droog is, schuur ik het met de hand af , zodat je de noesten en andere houtnerven terug ziet komen. Je creëert zo een landelijk en geleefd 🤘 uiterlijk.

Afwerking hoofdbord

Richard heeft de 🔌 stopcontacten met usb- aansluiting aan de zijkant ingebouwd, zoals in het begin was ingetekend en het opbergbakje kan er ook ingehangen worden. Ook heeft hij nog een led-strip bevestigd op de ombouw, zodat we daar ook licht hebben. Dan kan het hoofdbord van het bed ertegenaan en is dat klaar.😃

Bedombouw: finishing touch
Ombouw achter het bed met hoofdbord.

Tv wand

Nu kunnen we ons omdraaien en ons op de 🖥️ tv wand concentreren. Daar moet eerst de led-strip aangesloten worden, zodat hij om de latten vastgezet kan worden. Zo krijg je straks een mooi indirect licht vanachter de palletplanken. Als dat klaar is, kunnen we de eerste palletplanken, die boven de tv komen, 👌 vastschroeven.

Ophangen tv

De beugel, waar de tv aan wordt bevestigd, hangt inmiddels ook volgens de instructies. Dus kunnen we nu de tv gaan ophangen. Was gemakkelijker dan we allebei dachten, gelukkig pff!!😅

TV-wand: de eerste contouren
Yesss!! de tv hangt.

Wegwerken draden

Daarna de rest van de palletplanken op de latten 🪛 geschroefd tot aan waar straks de plank van 2 meter lang komt te hangen. Alle draden van stroom zijn op deze manier mooi weggewerkt. De 2 planken, die onder het geheel moeten komen, zijn inmiddels ook opgehaald en kunnen aan de wand worden bevestigd.

Tussenstand

Hoe verder je in het geheel komt en je ziet👀, dat het gaat worden, wat je had bedacht, hoe enthousiaster je wordt! 💞Love this work!!

TV-wand: de basis
Begint erop te lijken! Toch?!!

Grote projecten klaar

De grote projecten zijn klaar en we zijn 💪supertrots op het resultaat, tot nu toe. In het laatste deel van deze serie, laat ik je zien, hoe het verder aangekleed wordt met een paar mini projectjes. Voor nu nog een laatste foto van onze trots, waar we straks heerlijk vanuit ons bed naar kunnen kijken.😊

TV-wand: ontwerp vs resultaat
Van ontwerp naar resultaat.

Wil je je eigen droomkamer? Op de pagina ‘Wat doe ik‘ vind je meer informatie over wat ik allemaal voor je kan betekenen. Of neem direct contact met me op!

Vervolg!

Lees snel verder in: Van slaapkamer naar droomkamer #handmade accessoires

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *