Van slaapkamer tot droomkamer - Handmade accessoires

Van slaapkamer naar droomkamer #handmade accessoires

In deze blog laat ik de zelfgemaakte accessoires om de slaapkamer mee aan te kleden zien. Deze blog is een vervolg op de blog “Van slaapkamer naar droomkamer 2.0“.

Manden

Tussen de twee planken, onder de tv, had ik bedacht om daar in eerste instantie rieten manden😍 voor te kopen. Op zoek gegaan naar rieten manden, uiteindelijk een mooie gevonden, die qua maat goed was. Alleen was op hun site niet duidelijk wat nou precies de prijs 💰was. Aangezien ik er 7 moest hebben, was de prijs niet onbelangrijk en heb ik dan ook een mail gestuurd met de vraag wat die specifieke mand moest kosten en dat ik er 7 wou afnemen. Tot op heden heb ik daar geen reactie 🤔 op gehad.

Manden versus kistjes.

Je snapt het al, ik heb een week gewacht en toen een ander idee gerealiseerd, nl. zelf kistjes maken 🔨 van pallethout. Ik heb buiten van die fruitkistjes staan voor de sier, daar heb ik de constructie van afgeleid en ik moet zeggen dat is prima gelukt. Ze zijn heel mooi stevig 💪 geworden.

Pallethouten kistjes in 'aanbouw'
Pallethouten kistjes in ‘aanbouw’

Zelf maken.

Het voordeel van het zelf maken is dat je zelf de maat 📐 kunt bepalen, ik weet niet wat jouw ervaring is, maar ik moet vaak lang zoeken voor ik de goede maat gevonden heb. Óf het is te breed, óf te hoog óf te diep. Nu bepaal 🪄 ik dat zelf!

Dilemma.

Nadat ik er zes klaar had (voor ieder 3), zaten we samen te dubben 🥵 over de kleur. Moet het wit worden, net als de planken, of toch antraciet, net als de wand erachter. we kwamen er samen niet uit, totdat Richard met een geweldig idee 💡 kwam. “Waarom maak je ze niet half wit half antraciet!” Ik was niet meteen om maar nu ik het resultaat zie vind ik het supergaaf 👍.

Dubbelzijdige pallethouten kistjes
Kistjes tweezijdig te gebruiken.

Een plaatje?

Nou? 🤘 Wat vind je ervan? Ik moet zeggen dat als deze in de winkel zouden staan, ik ze niet zo snel zou kopen. Ze zijn best druk door hun twee kleuren, maar als je zometeen de foto’s ziet van het eindresultaat, ben je het vast met me eens: 😋 Het is een plaatje !!

Dubbelzijdige houten kistjes wit
De witte variant.
Dubbelzijdige houten kistjes antraciet
De antraciete variant.

Volgens mij heb ik niks teveel gezegd!! De tekst heb ik er met sjabloontjes op geverfd in de 🖌️ contrasterende kleur. Tegen het krassen van het heen en weer schuiven, is de onderkant voorzien van vilt.

Wallhanging

Volgend project! Een macramé-kleed “Passo” 🥰 in het wit van 3 mm dik katoenen macramégaren. Gemaakt op een mooie houten stok uit de natuur. Ontdaan van de schors en afgeschuurd tot het kaal hout is. De witte kleur staat mooi bij het wit van het pallethout en komt mooi tot zijn recht op de kleur van de zijwand.

Macramé wandkleed - "Passo"
Macramé wandkleed “Passo”.

Spiegel van de kringloop.

Een spiegel🪞 mag natuurlijk niet ontbreken in de slaapkamer, dus op naar de kringloop. Een nog gave spiegel gevonden met facetglas. Alleen een andere lijst erom, die bij de rest gaat passen. Simpel is soms mooier dan druk bewerkt, vandaar deze keuze voor de lijst. De lijst is gemaakt van oude schuttingplanken en weer in de landelijke stijl geverfd en geschuurd.

Gepimpte spiegel landelijke stijl
Gepimpte spiegel landelijke stijl

Caféstoelen.

Dan rest ons nog een project, de twee stoelen die op de tekening staan. daar moeten jullie helaas nog even op wachten. Tijdens deze corona blijkt het lastig om aan twee ‘oude’ caféstoeltjes 🪑🪑 te komen, dus dat houden jullie nog van me tegoed in het vierde en laatste deel van de serie.

Afstylen.

De laatste blog gaat over de finishing touch. Naast de caféstoelen, mooie ’touw-lampen’ en het geheel verder stylen👌.

Iets voor jou?

Wil je je eigen droomkamer? Op de pagina ‘Wat doe ik‘ vind je meer informatie over wat ik allemaal voor je kan betekenen. Of neem direct contact met me op!

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *