Try-out kalkdoek workshop blog 5 september 2022

Try-out kalkdoek workshop

Nieuw!!

Een nieuwe workshop ontwikkelen is altijd spannend als het in de praktijk moet gaan gebeuren. In de voorbereiding houd je met allerlei dingen rekening. Zoals bijv. hoeveel personen kan ik kwijt, voorbeelden maken die binnen de tijd uitvoerbaar zijn, voldoende materiaal etc.

Deelnemers

Dan is het ook weer spannend, krijg ik wel mensen die willen komen… Gelukkig was dat geen probleem en kwamen de aanmeldingen in zo’n rap tempo dat ik heb besloten om er 2 try-outs van te maken. Hieronder kun je lezen en zien hoe dat is gegaan!

Maandagavond 5 september 2022 was het dan zover. 5 Dames hadden zich opgegeven en waren om half acht dan ook allemaal aanwezig. Nadat we ons aan elkaar hadden voorgesteld onder het genot van een bakkie koffie met wat lekkers erbij, legde ik uit wat de bedoeling was die avond.

Try-out kalkdoek workshop blog 5 september 2022
Kwastjes en letters

Voorbeelden

Aan de hand van voorbeelden die ik zelf had gemaakt kregen de dames een indruk wat ze konden maken, sommigen van hen hadden al even op pinterest gekeken naar wat voorbeelden. Om te beginnen moest het doek rondom uitgerafeld worden, wat nog wel even tegenviel voor de meesten ( leermomentje voor mij 🙂 de volgende keer voorbereid )

Try-out kalkdoek workshop blog 5 september 2022
3D Ornamenten

Ornamenten

Daarna kon uit verschillende ornamenten worden gekozen, van 3D harten tot rubberen mat delen. De keuze was gemaakt, nu aan de slag met de krijtverf in de kleur, die ze wilden. Gaandeweg de avond kregen de doeken allemaal hun eigen identiteit, de één strak, de ander juist wat rommeliger, zwart, wit, grijs, groen, noem het maar op, zo verschillend!!

Het eindresultaat van de eerste avond

Het resultaat mag er dan ook wezen, 5 prachtige kalkdoeken…. En zo verschillend, super om te zien!! De dames waren stuk voor stuk zeer tevreden over wat ze hebben gemaakt en vonden het een hele gezellige avond, waar ik me graag bij aan sluit. Met voor mij wat leermomentjes, zodat de volgende try-out nog beter gaat verlopen.

Try-out kalkdoek workshop blog 5 september 2022
5 Trotse dames 😉

Try-out kalkdoek workshop 2.0

Maandagavond 19 september 2022, 4 dames binnen om half acht en na een kopje thee en koffie met wat lekkers erbij was de tweede try-out een feit.

Try-out kalkdoek workshop blog 5 september 2022
We beginnen!

Keuzes maken

Na de uitleg en het bekijken van de voorbeelden, gingen de dames driftig aan de slag met de ornamenten en de kalkverf. Weer andere ideeën passeerden de revue. Zo mooi om te zien hoe verschillend er gedacht wordt.

Try-out kalkdoek workshop blog 5 september 2022
Eigen ontwerpen

Hapje en een drankje

De dames gingen ook regelmatig even bij elkaar kijken met de nodige complimentjes naar elkaar toe, super!! Natuurlijk werd de inwendige mens ook bediend, ook al wilden de dames gewoon doorwerken.

Try-out kalkdoek workshop blog 5 september 2022
Opperste concentratie!!

Het eindresultaat van de tweede avond

Wederom 4 prachtige kalkdoeken zijn er gecreëerd en weer zijn ze enthousiast over het eindresultaat!! Ik vond het hartstikke leuk om te doen en ook deze dames waren trots op zichzelf. Daar doe je het voor!!

Try-out kalkdoek workshop blog 5 september 2022
4 Blije dames 🙂

Inschrijven

Wil jij ook leren hoe je een kalkdoek maakt? Schrijf je dan in via deze link, voor een gezellig avondje bij mij thuis. Een avond waar we ongedwongen met elkaar omgaan en waar je aan het eind iets leuks hebt gemaakt, waar je trots op mag zijn. Ik heb thuis ruimte voor een kleine groep deelnemers, mocht je deze workshop met meer mensen willen volgen en heb je zelf een lokatie? Dan kom ik met alle plezier naar je toe. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Op Workshop Kalkdoek vind je meer informatie of kijk bij Workshops voor meer creatieve workshops!

Ik kijk uit naar de volgende workshop!

Liefs,

Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *