Workshop - Macramé - uitgelicht

Macramé – Workshop

De eerste macramé-workshop is een feit!

Best spannend, zoveel om rekening mee te houden, maar tegelijktijd ook heel erg leuk om mee bezig te zijn. Heb ik overal aan gedacht…? Gaan de dames het leuk vinden…? Is het niet te moeilijk/gemakkelijk…? Allemaal gedachten die in mijn hoofd zweven… Maar uiteindelijk moet je het gewoon doen!

Daar gaan we dan

Om half 8 kwam iedereen binnen en in overleg besloten we om buiten te gaan zitten. Onder het genot van een lekker bakkie koffie en thee met wat lekkers erbij, stelden we ons aan elkaar voor. Ik deed een kort praatje over wie ik ben en wat ik tot nu toe gedaan heb. De voorbeelden had ik klaar hangen aan een bord, zodat ze al even konden spieken waar hun voorkeur naar uit ging.

Workshop - Macramé - voorbeelden

Aan de slag

Nadat ze hun keuze hadden gemaakt (wat best lastig is als je alles leuk vindt), begonnen ze met lengtes te knippen die ze nodig hadden om het werk te kunnen maken. Twee dames gingen voor de plantenhangers en de andere twee voor het wandkleed. doordat de dames in een soort vierkant zaten, konden ze ook lekker met elkaar keuvelen, maar er moet natuurlijk wel doorgewerkt worden. Het voordoen van de verschillende knopen, helpen waar nodig en als gastvrouw optreden, ik vond het allemaal superleuk om te doen.

Eigen inbreng

Binnen de voorbeelden, die ik heb gemaakt, is er ook ruimte voor eigen inbreng, waardoor een paar dames gretig gebruik van werd gemaakt… super! Om ook de innerlijke mens tevreden te houden was er nog een plaspauze met natuurlijk een versnapering.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn! Vier glimmende trotse gezichten op de foto hieronder zeggen daarbij genoeg… Ze vonden het stuk voor stuk een gezellige boel (ook al liep het wat uit qua tijd) en zeker voor herhaling vatbaar. De dames hebben de beginselen van macramé ontdekt en ik heb er ook weer van geleerd voor de volgende workshop.

Workshop - Macramé - 6 september 2021
De plantenhangers
Workshop - Macramé - 6 september 2021
De wandkleden

Inschrijven

Wil jij ook leren hoe je een plantenhanger maakt, of een wandkleed of een windlicht? Schrijf je dan in via deze link, voor een gezellig avondje bij mij thuis. Een avond waar we ongedwongen met elkaar omgaan en waar je aan het eind iets leuks hebt gemaakt waar je trots op mag zijn. Ik heb thuis ruimte voor 4 deelnemers, mocht je deze workshop met meer mensen willen volgen en heb je zelf een lokatie? Dan kom ik met alle plezier naar je toe. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Op Workshop Macramé vind je meer informatie of kijk bij Workshops voor meer creatieve workshops!

Ik kijk uit naar de volgende workshop!

Liefs,

Karin

Creatieve workshop "Krans" met speciaal Paas-thema

Paasspecial workshop

Pasen.

De eerste krans/toef workshop is een feit in de vorm van een Paasspecial!! Best spannend, maar ook super leuk om te doen.

Paasspecial workshop 5 april 2022 blog

Wat gaan we maken.

In deze Paasspecial gaan we een paaskrans maken van een zelfgemaakte wilgentenen krans met mos, groen, lichtpaarse bloemetjes (‘lamsoor’ heb ik me laten vertellen) en accessoires als eitjes, veertjes, raffia, houten harten en plankjes, takken van de hazelaar, bolletjes met witte druifjes etc.

De dames waren mooi op tijd en we begonnen dan ook met koffie en thee met een lekker cakeje erbij. Voorstellen was dit keer niet nodig, aangezien we elkaar al langer kennen en 2 dames ook al een eerdere macramé workshop hadden bijgewoond (mijn dochter was er dit keer ook bij).

We gaan beginnen.

Om te beginnen werd het voorbeeld, die ik had gemaakt bestudeerd…. ze waren het er allemaal over eens, die wilden ze gaan maken. Ik had nog wat alternatieven, maar dat was niet nodig.

Na mijn uitleg gingen de dames aan de slag, er werd ook flink overlegd en bij elkaar ‘afgekeken’ en hoe de ander het deed, helemaal top!!

Paasspecial workshop 5 april 2022 blog

Keuzes maken

Leuk om te zien is, dat iedereen zijn eigen invulling geeft aan wat voor accessoires, ze wel en niet willen gebruiken, dat maakt dat het resultaat bij iedereen weer anders is. Dat vind ik zo superleuk aan workshops geven, samen tot een unieke creatie komen. Doordat je met een klein clubje bent, kan ik iedereen de hulp bieden, die ze nodig hebben….een fijn gevoel geeft dat.

Paasspecial workshop 5 april 2022 blog

Enthousiast.

Tussen het knopen en plakken door, even tijd voor de inwendige mens. De dames werden steeds enthousiaster over hun eigen creatie. Als laatste werden de bolletjes witte druifjes op hun plek geplakt en had iedereen haar paaskrans af. En het resultaat mag er zeker zijn. Ik ben supertrots op ze en ik hoop dat de dames nog lang plezier van hun krans zullen hebben.

Paasspecial workshop 5 april 2022 blog

Gezelligheid.

Trotse gezichten spreken voor zich volgens mij. Ik heb er in iedere geval erg van genoten, jullie gezelligheid en enthousiasme, daar doe ik het voor. Ik wens jullie allemaal hele fijne Pasen toe en graag tot een volgende keer.

Paasspecial workshop 5 april 2022 blog

Inschrijven.

Wil jij ook een workshop bij mij thuis bijwonen? Schrijf je dan in via deze link, volgende macramé workshop is op maandagavond 9 mei 2022, voor een gezellig avondje bij mij thuis. Een avond waar we ongedwongen met elkaar omgaan en waar je aan het eind iets leuks hebt gemaakt, waar je trots op mag zijn. Ik heb thuis ruimte voor 4 deelnemers, mocht je deze workshop met meer mensen willen volgen en heb je zelf een locatie? Dan kom ik met alle plezier naar je toe. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Op Workshop Macramé vind je meer informatie of kijk bij Workshops voor meer creatieve workshops!

Ik kijk uit naar de volgende workshop!

Liefs,

Karin