Uitgelicht - Van slaapkamer tot droomkamer

Van slaapkamer naar droomkamer

Het restylen van onze slaapkamer was een project op zich! Een leuke klus in deze rare tijd. Hoe kom je van slaapkamer tot droomkamer? In deze blog vertel ik onze aanpak en uiteraard laat ik (tussen)resultaten zien. Al een beetje nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Hypotheek oversluiten?

Poosje terug waren we nog druk zoekende ⛺ naar een andere woning, want ja, de rente was en is nu zo laag, dus wat doen we… Oversluiten of toch nog een andere woning….😵

Een aantal leuke woning 🏡 bezichtigingen later besloten we om toch in ons eigen huis te blijven wonen. Wel met de gedachte dat we de boel eens flink aan wilden pakken. Één er van is het restylen van onze slaapkamer. 🎨

Wensenlijst droomkamer

Wat heb je allemaal nodig voordat je kunt beginnen? Ten eerste een lijstje📃 met wensen waar de slaapkamer aan moet voldoen. Dingen zoals een tv (de oude van beneden) moet aan de muur kunnen, maar ook wat ruimte achter het bed om spulletjes op te zetten. Met wat stopcontacten🔌(heb je niet snel teveel van) met usb aansluiting.

Ontwerp - Slaapkamer - Bedombouw
Schets bedombouw
Detailontwerp - Slaapkamer - Bedombouw
Uitgewerkte tekening hoe te maken.

Ontwerp droomkamer

Het wensenlijstje was compleet, nu dan eerst een plattegrond maken met de juiste 📏maten. Alles ingetekend om te kijken of je overal voldoende ruimte overhoudt. Uitgewerkte tekeningen maken van de ombouw achter het bed en een tekening van de wand, waar de tv aan komt, om een beeld te krijgen hoe het er uit komt te zien.

Ontwerp - Slaapkamer - TV-wand
Schets van de wand waar de tv aan komt.

Dan is het tijd om een moodboard te maken waarop je aangeeft welke kleuren, stoffen, hout en andere materialen je gaat gebruiken om zo tot een harmonieus geheel te komen. Daarop kun je ook je 🔦 lichtplan kwijt.

Ontwerp - Slaapkamer - Kleurenpallet
Mini kleurenmoodboard.

Inkopen

Waar halen we onze spullen, aangezien we inmiddels in een 🔐 lockdown zitten en niet zomaar kunnen winkelen. Internet 🌐 biedt daarin uitkomst, evenals zaken waar je het online kunt bestellen en in de winkel af kunt halen.

Realisatie

Voorbereiding

Dat geregeld, kan de verbouwing 🔨 beginnen. Eerst de slaapkamer leeg maken. Inmiddels hebben we de meeste spullen als muurverf en hout binnen. Dus beginnen we met de latten waar de pallethouten planken op komen op de muur te schroeven. Rekening houdend met hoe en waar de verlichting en de tv moeten komen.

Op grote hoogte!!
Wat hoooog!! 3,5 meter…😵

Muurverf

De muurverf 🎨(antraciet mat) komt op de muur waar de tv moet komen. Op de ladder is dat nog een heel karwei, de muur is ongeveer 3,5 meter hoog. Na een wat wiebelig begin went alles, dus ook dit. Daarna wat verf apart in een klein bakje, gemengd met een beetje wit en nogmaals over de wand voor een gevlekt effect. (Betonlook)✔

Muurverf: TV-wand met latten
Antraciet matte muurverf van flexa strak op de muur.

Daarna is het schuine plafond aan de beurt met een matte muurverf van flexa(lively kraft) en de zijwanden krijgen ook die kleur. Het blijven hoge wanden en ik was dan ook heel blij dat deze kleur in één👌 keer dekte. Alles met een blokkwast gedaan, vind ik fijner werken. Je zit dichter op je werk en het kliedert niet/nauwelijks.

Muurverf op grote hoogte
Wat een likje verf toch kan doen!! Love it😍

Wil je je eigen droomkamer? Op de pagina “wat-doe-ik” vind je meer informatie over wat ik allemaal voor je kan betekenen. Of neem direct contact met me op!

Vervolg!

Lees snel verder in: Van slaapkamer naar droomkamer 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *