Workshop - Macramé - uitgelicht

Macramé – Workshop

De eerste macramé-workshop is een feit!

Best spannend, zoveel om rekening mee te houden, maar tegelijktijd ook heel erg leuk om mee bezig te zijn. Heb ik overal aan gedacht…? Gaan de dames het leuk vinden…? Is het niet te moeilijk/gemakkelijk…? Allemaal gedachten die in mijn hoofd zweven… Maar uiteindelijk moet je het gewoon doen!

Daar gaan we dan

Om half 8 kwam iedereen binnen en in overleg besloten we om buiten te gaan zitten. Onder het genot van een lekker bakkie koffie en thee met wat lekkers erbij, stelden we ons aan elkaar voor. Ik deed een kort praatje over wie ik ben en wat ik tot nu toe gedaan heb. De voorbeelden had ik klaar hangen aan een bord, zodat ze al even konden spieken waar hun voorkeur naar uit ging.

Workshop - Macramé - voorbeelden

Aan de slag

Nadat ze hun keuze hadden gemaakt (wat best lastig is als je alles leuk vindt), begonnen ze met lengtes te knippen die ze nodig hadden om het werk te kunnen maken. Twee dames gingen voor de plantenhangers en de andere twee voor het wandkleed. doordat de dames in een soort vierkant zaten, konden ze ook lekker met elkaar keuvelen, maar er moet natuurlijk wel doorgewerkt worden. Het voordoen van de verschillende knopen, helpen waar nodig en als gastvrouw optreden, ik vond het allemaal superleuk om te doen.

Eigen inbreng

Binnen de voorbeelden, die ik heb gemaakt, is er ook ruimte voor eigen inbreng, waardoor een paar dames gretig gebruik van werd gemaakt… super! Om ook de innerlijke mens tevreden te houden was er nog een plaspauze met natuurlijk een versnapering.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn! Vier glimmende trotse gezichten op de foto hieronder zeggen daarbij genoeg… Ze vonden het stuk voor stuk een gezellige boel (ook al liep het wat uit qua tijd) en zeker voor herhaling vatbaar. De dames hebben de beginselen van macramé ontdekt en ik heb er ook weer van geleerd voor de volgende workshop.

Workshop - Macramé - 6 september 2021
De plantenhangers
Workshop - Macramé - 6 september 2021
De wandkleden

Inschrijven

Wil jij ook leren hoe je een plantenhanger maakt, of een wandkleed of een windlicht? Schrijf je dan in via deze link, voor een gezellig avondje bij mij thuis. Een avond waar we ongedwongen met elkaar omgaan en waar je aan het eind iets leuks hebt gemaakt waar je trots op mag zijn. Ik heb thuis ruimte voor een kleine groep deelnemers, mocht je deze workshop met meer mensen willen volgen en heb je zelf een lokatie? Dan kom ik met alle plezier naar je toe. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Op Workshop Macramé vind je meer informatie of kijk bij Workshops voor meer creatieve workshops!

Ik kijk uit naar de volgende workshop!

Liefs,

Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *