Workshop Kerst Special 2022

Kerst Special Workshop 2022

Krans/Toef.

Dit jaar staat er voor het eerst een kerst-workshop op het programma. Ik had er eerst twee bij mij thuis gepland, die waren al snel volgeboekt, wat fijn!! Uiteindelijk kwamen daar nog twee avonden bij op locatie bij het zorgcentrum ‘De Zwarte Racker’ in Nieuw-Schoonebeek.

Workshop Kerst Special 2022

Sobere toef met roest accenten.

Wat gaan we maken.

Al vroeg ga je bedenken (middenin de zomer) wat je wilt gaan maken in de workshop. Er zitten dan zoveel ideeën in mijn hoofd: Dat vind ik leuk… oooh en dat en dat en dat….. whaaaa!!!! Heb heel wat materiaal voor de komende kerstworkshops om mee te werken haha..

Maar het idee is er, een krans of toef op een houten voet met zelfgemaakte kerstbal. Gecombineerd met accessoires van roestige bellen, touw en jute tot glitters en glimmende ballen. Voor ieder wat wils was het motto, of je nu een strak of een landelijk interieur hebt.

Workshop Kerst Special 2022

Met lichtjes.

Standaard zelf maken.

Ik ben een voorstander van het recyclen van materiaal, dus eerst een duik in mijn eigen voorraad hout gedaan en ik kwam met mooie dikke balken van Douglas hout bovendrijven. Die allemaal in ‘plakken’ van 10 cm gezaagd voor de voet van de stander. Moest er zo’n 30 stuks hebben plus mijn voorbeelden natuurlijk, dus dat was ff doorzagen zeg maar haha.

Daarna alles schuren en beitsen, de ronde stokken erin maken en de voet was klaar.

Kerstbal voorbereiden.

Ik had een voorraad ‘oude’ kerstballen op de kop getikt, een mooi uitgangspunt voor de eigengemaakte kerstbal. De voorbereiding met gips zelf gedaan, omdat dat een langere droogtijd heeft. Het versieren kunnen de dames daarna prima zelf verder doen.

Houten sterren.

De houten sterren uitzagen van pallethout, daarna schuren. De helft beitsen en voorzien van een roestige ster, de andere helft zwart met goud verven. Allemaal leuk om te doen, maar het leukste was toch wel om de voorbeelden te maken! Zo nieuwsgierig, hoe de dames het vinden (best spannend). Eindelijk was ik klaar met alle voorbereidingen en kon ik het groen ophalen, want de eerste workshop stond voor de deur!!

Workshop Kerst Special 2022

Workshop Kerst Special 2022

De eerste Kerst Special Workshop.

De dames waren er allemaal om half acht. Eerst aan de koffie of thee met lekkere kerstkransjes van schuim of chocola. Na de uitleg wat de bedoeling was die avond, mochten ze een keuze maken of ze een krans of een toef gingen maken. Voor sommigen nog best een lastige keuze, maar uiteindelijk werd het half om half.

Workshop Kerst Special 2022

Top gedaan!

Zwart of hout.

Wat past bij het interieur? Een zwarte voet of een houten….. Voor welke stijl ga ik ….. de roestige landelijke of de strakke zwart met gouden stijl. Allemaal keuzes die de dames konden maken. De onderstaande foto’s spreken voor zich…

Workshop Kerst Special 2022

Gezelligheid.

Elkaar helpen.

Hoe doe jij dat? Bij elkaar kijken.. elkaar helpen, kortom de sfeer zat er goed in, de dames hebben er wat moois van gemaakt. Een gezellige avond hebben met elkaar en aan het eind iets moois meenemen, wat je zelf hebt gemaakt! Daar doe ik het voor! Superleuk om te doen, de trotse blikken van “Dat heb ik toch mooi maar gedaan!” en “Nooit gedacht dat ik zoiets kon maken” ….super!!

De tweede en derde Kerst Special Workshop.

Voor mij de eerste keer op locatie met de kerst special, dus best spannend. Niets vergeten, heb ik van alles genoeg, dat soort vragen… De dames hadden aangegeven allemaal een toef te willen maken, dus had ik nog een andere toef gemaakt, zodat ze een keuze konden maken.

Workshop Kerst Special 2022

Verschillende creaties.

Gezelligheid.

Beide avonden waren lekker creatief en de foto’s van de toefen spreken wat dat aangaat voor zichzelf! De dames hebben er mooie creaties van weten te maken. Gezellig met een kopje koffie en een lekkere kerst tulband en kerstkransjes. En dit wil ik nog wel even vermelden, aan het eind hielpen alle dames mee om alles op te ruimen en weer netjes achter te laten, super!! zeker voor herhaling vatbaar!!

De laatste Kerst Special Workshop.

Deze was weer bij mij thuis. Even voor de beeldvorming, we hebben achter het huis een mooie overkapping van 4 bij 8 meter met zeilen wanden, zodat je daar heerlijk kunt vertoeven met de workshops. Er zijn terrasheaters aanwezig, zodat we de kou lekker buiten houden.  En voor mij een voordeel, als het wat later wordt en ik geen zin meer heb om alles op te ruimen, ik het kan laten liggen, ruim ik het de volgende dag op.

Workshop Kerst Special 2022

Blije gezichten!

De dames waren er om half acht en na het verzorgen van de inwendige behoeftes, gingen we weer met veel enthousiasme aan het werk. Leuk om te zien dat iedereen weer z’n eigen draai geeft aan hun creaties. Te zien op de foto’s!!

Workshop Kerst Special 2022

Fijne Kerst!

Inschrijven.

Wil jij ook deelnemen aan een workshop bij mij thuis? Schrijf je dan in via deze link. Een avond waar we ongedwongen met elkaar omgaan en waar je aan het eind iets leuks hebt gemaakt, waar je trots op mag zijn. Ik heb thuis ruimte voor een kleine groep deelnemers, mocht je deze workshop met meer mensen willen volgen en heb je zelf een lokatie? Dan kom ik met alle plezier naar je toe. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *