Blog-intro

Introductie

Hoi allemaal,

Mijn eerste blog…. Veel over gelezen…. Lang over gedaan om uiteindelijk de durf te vinden om achter de tablet te kruipen en gewoon te beginnen!

Wij (mijn vriend Richard en ik) zijn nu al meer als een jaar bezig met het opzetten van een een eigen bedrijfje, en pfffff…. daar komt wel heel veel bij kijken zeg! Hele leuke dingen als het creatief zijn… (helemaal mijn “ding”) een website bouwen… (helemaal zijn ” ding”) en nog 101 andere zaken zoals planningen (niet zo mijn ding, maar ben lerende, haha) administratie, marketing…. en zo kan ik nog wel even doorgaan!!

En bloggen…. voor mij helemaal iets nieuws!…. Want: Waar ga ik het over hebben?

Dat vond ik niet zo moeilijk… Ik wil jullie graag de creatieve kant van mijzelf laten zien, wat ik maak, hoe en welke keuzes ik maak en waarom… een kijkje in ons huis en dus ook in ons leven.

Wat vind ik het leukste om te doen?

Oplossingen verzinnen voor “problemen” waar je tegenaan loopt, als je in huis aan het veranderen slaat! (doen we ook vaak samen) De kick, die het geeft als je een idee “geboren” ziet worden en een nog grotere kick als het eindresultaat er zijn mag… Zal je laten zien wat ik bedoel.

Het “probleem”.

We hebben de garage omgebouwd in een werkplaats voor mij, annex computerplek voor Richard (en mij). Doordat we dit hebben gedaan, hebben we een deur in de gang “over”. Weghalen was geen optie met stellingkasten aan de andere kant…. Dus een lijst erom maken was het idee….

Maar met de lijst erom ben je er niet, dan moeten de muren ook aangepast worden, dus verf gehaald en met de kwast aan de slag. Ik vind persoonlijk een blokkwast fijner, je zit dichter op je werk en het kliedert een stuk minder, maar met een roller wil het natuurlijk ook prima (dan moet je wel de boel afdekken).

Verven klaar… ontwerp gemaakt met de maten erbij en dan naar de bouwmarkt steigerhout halen. Het mooie van de bouwmarkt is, dat ze ook voor je zagen, daar maken we dan ook dankbaar gebruik van! De schuine kanten van de hoeken hebben we zelf gedaan (voor het eerst). Lastig, maar met wat tekenen en berekenen is het resultaat mooi geworden, dat het niet overal naadloos aansluit, vind ik alleen maar mooi. Je hoeft echt geen gediplomeerd timmerman te zijn om dit soort projecten tot een succesvol einde te brengen!

De deur met schoolbordverf zwart gemaakt, heb schoolbordverf op waterbasis gebruikt, beter voor het millieu hè?! Daarna de ombouw zwart en daarna wit geverfd, gebruik alleen maar verf op waterbasis, ook beter voor jezelf. Doordat de verf op waterbasis is, is het snel droog waardoor je vrij snel kunt gaan schuren. Door nu te schuren krijg je een “oude look” aan het hout wat perfect aansluit bij de landelijke stijl. De nerf en de noesten van het hout komen zo mooi naar voren!

Moet zeggen, dat hebben we maar mooi geflikt! Haha…. Om de landelijke stijl nog verder door te voeren, heb ik kippengaas aan het hout bevestigd. Daar kun je accessoires aan vast maken die je met het seizoen of thema kunt veranderen, zoals je op de volgende serie foto’s kunt zien.


Speciaal voor de Herfst opgemaakt.
Van Halloween tot een schattig egeltje erin verwerkt.


Bij de Winter hoort sneeuw, vind ik, dus de deur voorzien van een wintersjasje.


Rond de Kerst de deur bijna vanzelfsprekend in de kerstsfeer gebracht.


In het voorjaar met de nodige lente-liefdes-kriebels en daar hoort ook een beetje humor bij.


Vrolijkheid kent geen tijd en dat hoort echt bij Pasen dus nu de deur weer de juiste Paassfeer meegegeven.

Wij zijn heel blij met het eindresultaat, wat vind jij? Zou jij het ook zo gedaan hebben of heb jij andere ideeën..? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties!! Ook vragen en andere reacties kun je hieronder kwijt. Ik hoor ze graag!!

Liefs Karin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *